Efteråret byder på en overflod af frugter og grøntsager. Cafe Gayas filosofi er at kunne byde vores gæster på oplevelser indenfor det vegetariske smagsunivers, med det bedste sæsonen kan give os. Netop efterårets skatte er kendt for deres dybe smage, næringsindhold og ofte varme, jordagtige toner, der passer perfekt til hyggelige efterårsretter. Vi lader os inspirere af høsten som højtid, selvom der nok er mange derude der glemmer denne tids betydning, nu hvor alting, altid er tilgængeligt hele året rundt i vores supermarkeder rundt omkring.
Gemmekøkkenet og det at samle, danner grobund for de økologiske råvarer som udgør vores salater, juices, kager og de andre elementer der er på menuen. Efteråret er også tiden, hvor de varme krydderier som kanel, muskatnød, nelliker og ingefær kommer ekstra meget i brug – det passer nemlig godt til netop sæsonens frugter og grøntsager og som er ideelle til at skabe varme og nærende retter.
Blandt andet er nyder vi at det er nødderne og kernernes sæson, hvor både hasselnødder, valnødder og andre lækre ting høstes. Dem bruger vi både til snacks, i vores rawfood og andet bagværk eller som det ekstra sprøde element i vores powersalater.
Derudover bruger vi masser af græskar, hokkaido og butternut squash som er nogle utroligt alsidige størrelser. Vi bruger det både i vores tærter, til suppe og salat – bagt, most og stegt. Kernerne kan også ristes og blive til knasende topping.
Efteråret er også høsttid for mange frugter såsom æbler, pærer og blommer, som alle kommer i mange forskellige sorter med smagsvariationer fra sødt til syrligt. Æbler bruger vi eksempelvis både i bagværk, i powersalaterne og i vores juice og smoothie.
Café Gaya
N. J. Fjords Gade 2
8000 Aarhus
Åbningstider:
Man-lør: 9-21
Søn: Lukket
Aftenåbent på udvalgte lørdage i forbindelse med events.
Kontakt
munna@cafegaya.dk
+45 40 22 54 20