
Når den serveres, spreder den glæde hos stamgæsten, der ivrigt vender tilbage efter mindet om den første bid, mens den nye udbryder et “WOW” af fascination over størrelsen og farverne. Gaya burgeren er udviklet og forfinet gennem mange år og er vores bud på en super lækker vegetarburger. I 2012 ville daværende ejer og nuværende medejer Juan skabe en burger, der kunne favne bredt, være god for naturen og frem for valgt smage så godt at den ville blive en favorit blandt gæsterne.
I opbygningen af burgeren bliver intet overladt til tilfældighederne. For at give den sultne gæst den bedste smagsoplevelse og i tråd med Gayas principper bliver alle delelementer hjemmelavet omhyggeligt fra bunden. Det gør vi, fordi de giver os mulighed for at kredse om detaljen, en vigtig force i udviklingen af burgeren. Helhedsoplevelsen i måltidet opstår ved servering, hvor burgeren altid følges med med lune marinerede kartofler og Gayas hjemmerørte urte mayo.
Burgerens kerne består af vores helt egen plantebøf, som ikke prøver at efterligne kødet, men i stedet byder på sin egen unikke smag og tekstur. Vores plantebøf består af ris og bælgfrugter og er glutenfri. Den bliver også et symbol på Gayas arbejde med at bekæmpe ressourcespild ved at genanvende risen fra vores salater. Den unikke smagsoplevelse kommer fra Gayas egen krydderiblanding, hvor guerkemaje, hvidløg, tamari og sennep er bærende.
Krydderier er desuden noget, Gaya aldrig har været bange for at bruge i vores køkken. Udover bøffen er krydderierne et vigtigt element i den hjemmelavede mayo og tomatchutney. Tomaterne går igen som element i form af bagte tomater krydret med røget paprika og med den perfekte tid i ovnen, så de bliver juicy og fremhæver umami smagen. De friske elementer i burgeren er den råmarinerede rødkål marineret med blandt andet rosin, solbær og balsamico, som tilfører den en livlig farve og syrlig kontrast og knasende fintsnittet frisk kål, som understreger kontrasterne mellem de forarbejdede, stegte, bagte, søde, krydrede og friske elementer.
Gaya-burgeren er en del af vores fortælling om, hvordan vi mener, at mad skal laves og nydes. Den er resultatet af mange små overvejelser: hjemmebagte speltboller, en omhyggelig forberedelse af urtemarinaden til kartoflerne og den gode balance mellem mayo og tomatchutney. Når du sætter tænderne i burgeren, oplever du det sure, søde, salte og umami i en totaloplevelse.
Når du nyder en Gaya burger, tager du ikke kun del i et solidt og nærende måltid. Du tager også del i en filosofi, der handler om at det er til alle bedste at prioritere sund økologisk mad, der smager godt og tager ansvar for vores fælles planet.
Det er et fællesskab fordi vi gennem årene har samlet tips og tricks fra forskellige steder der i sidste ende alle bidrager til hvordan vores bruger smager i dag. Det er vores indsats for at finde den perfekte balance mellem bæredygtighed og nydelse.
Café Gaya
N. J. Fjords Gade 2
8000 Aarhus
Åbningstider:
Man-lør: 9-21
Søn: Lukket
Kontakt
munna@cafegaya.dk
+45 40 22 45 20